diş tomografisi ücreti

Diş Tomografisi

Diş Tomografisi  Nedir?

Geleneksel röntgenlerin yeterli olmadığı durumlarda kullanılan özel diş röntgen cihazlarıdır. Non-invaziv ve ağrısız tomografi  taramaları dişlerin, kemiğin ve yumuşak dokuların 3 boyutlu görüntüsünü oluşturur. Üç boyutlu görüntüler, panoramik bir röntgende görünmeyenleri keşfettiği için hastanın sahip olabileceği sorunların çok daha iyi anlaşılmasını sağlar. Dental görüntülerin alınmasını basit ve hızlı hale getirdiğinden, özellikle hassas öğürme refleksi veya küçük ağzı olan hastalar için harikadır. Tomografi  değerli bilgiler sağlar, böylece üstün hasta bakım planlarını daha iyi hazırlayabiliriz.

Diş tomografi cihazları, çene ve dişlerden elde edilen görsel verileri üç boyutlu görüntülere dönüştürerek dijital ortama dönüştürür. Bu 3 boyutlu görüntüler teşhis süreçlerini daha kolay ve daha doğru hale getiriyor.

3 boyutlu tomografide hasta çok az miktarda radyasyona maruz kalırken istenilen bölge sürekli olarak görülebilmektedir. 

Diş tomografisi ne zaman yaptırmam gerekiyor?

Diş ve/veya çene probleminiz varsa, diş implantlarına ihtiyacınız varsa, çene ve yüz bölgesinde/çevresinde travma, gömülü dişleriniz varsa ve komşu yapılarla ilişkisini görmek gereklidir.

Diş hekiminizin diş ve çene patolojilerinin teşhisi için detaylı diş tomografisine ihtiyacı varsa.

Diş implantına ihtiyacınız varsa, cerrahi şablon hazırlığı için diş tomografisi gereklidir.

Diş hekiminiz anatomik yapıların detaylı olarak incelemek için sizden tomografi çekimi isteyebilir.

Kemik kalitenizin ve yoğunluğunun ölçülmesi gerekiyorsa, diş hekiminizin çene kemiği konturlarınızı incelemesi, diş hekiminizin temporomandibular ekleminizi incelemesi gerekiyorsa sizden diş tomografisi çekimi yaptırmanızı isteyebilir.

Eğer kanal tedavisi yaptıracaksanız diş hekiminizin diş tomografisi ile periapikal bölgeyi incelemesi gerekmektedir.

Kist ve tümör gibi patolojik oluşumlarınız varsa, kök kırığınız varsa daha detaylı görmek için diş tomografisi çekimi istenilebilir.

İlginizi Çekebilir  C-Peptid Testi

Diş tomografisi  için nasıl hazırlanmalıyım?

Diş tomografisi için özel bir hazırlık gerektirmez.

Ayrıca görüntülenecek bölgedeki takılarınızı, gözlüklerinizi ve röntgen görüntüsünü bozabilecek metal nesneleri çıkarmanız istenebilir.

Kadınlar hamile olma ihtimalleri varsa her zaman diş hekimlerine veya ağız cerrahlarına bilgi vermelidir. Fetüsün radyasyona maruz kalmaması için hamilelik sırasında birçok görüntüleme testi yapılmaz. Bir tomografi gerekliyse, bebeğin radyasyona maruz kalmasını en aza indirecek önlemler alınacaktır.

Diş tomografi tarama prosedürü nasıldır?

BT tarama makinelerinde, tarama sırasında başınızın etrafında 360 derece dönen motorlu bir kol bulunur. Dönerken, koni biçimli bir X-ışını ışını kullanarak birden fazla görüntü yakalıyor. Sonuçlar, ağzınızın her açısını doğru bir şekilde gösteren tek bir 3D görüntü sağlar. Hastalar herhangi bir rahatsızlık hissetmezler ve tüm prosedür sadece bir veya iki dakika sürer.

Diş tomografi  taramaları güvenli midir?

Tıbbi görüntülemede kullanılan diğer BT taramalarında olduğu gibi, tarama sırasında az miktarda radyasyona maruz kalma meydana gelir. Dijital konik ışınlı BT makinelerinde, geleneksel diş taramalarına kıyasla önemli ölçüde daha düşük dozda radyasyon vardır.

 

Yorum ekleyebilirsiniz